Is dit het recept voor de perfecte nachtrust?

Is dit het recept voor de perfecte nachtrust?

Is dit het recept voor de perfecte nachtrust?

‘Te veel koks bederven de brij’, maar samen met experts Dr Rachel Edwards-Stuart en Lily Soutter hebben wij een aantal recepten genaamd Dream Food ontwikkeld. Lees verder en ontdek een winnende combinatie van voeding, wetenschap en appetizers om je slaapritme terug te krijgen.

Er zijn veel ingrediënten die je gemakkelijk kan nuttigen en goed zijn voor een goede nachtrust, maar wist je dat bepaalde elementen juist het tegenovergestelde resultaat geven als deze niet juist worden gebruikt? Na de eigenschappen van de ingrediënten te onderzoeken, hebben onze voedingsdeskundige en onze voedselwetenschapper een samenwerking opgestart. Zij hebben een driegangen ‘Dream Food’ menu gemaakt zodat je gegarandeerd gezond kan slapen.

 

 

Voorgerecht

Duurzaam verkregen makreel, biologische kiwi, Kalamata olijfolie, en een salade van babyspinazie

 

 

Kiwi: het dagelijks eten van kiwi zorgt voor aanzienlijke verbeteringen voor slaapkwaliteit en kwantiteit. Het heeft twee eigenschappen wat het tot een sterk slaapbevorderend voedsel maakt: het hoge antioxidant gehalte en het hoge serotoninepeil. Serotonine converteert naar het slaaphormoon melatonine. Kiwi is een echte slaap superfood.

Makreel: vette vis is een geweldige bron van gezonde omega-3 vetzuren. Een hogere inname van omega-3-vetten stimuleert het slaaphormoon melatonine. Makreel is ook een bron van vitamine B6, wat een essentiële rol speelt in de productie van serotonine en melatonine.

'Een studie van de Universiteit van Oxford heeft aangetoond dat als kinderen 4 maanden lang omega 3 vetten innemen, ze elke nacht langer een uur langer slapen.’

Spinazie & Olijven: beide ingrediënten hebben dezelfde aroma verbindingen als kiwi’s. Spinazie bevat ook een hoog niveau van magnesium, een kalmerend mineraal dat een goede slaap biedt. Verhoogd magnesium leidt tot een betere regulering van onze natuurlijke slaapcyclus, die de interne klok van het lichaam positief beïnvloedt.

 

Hoofdgerecht

Kippenborst, pompoenpitten, zwarte knoflook en biologische zoete aardappelen

 

 

Kip: lkippenborst is de hoofdbron van tryptofaan - het bouwsteen van ons slaaphormoon melatonine.

Pompoenzaad: deze kleine zaden zijn voeding centrales die een rijke bron van magnesium zijn. Pompoenzaden zijn ook een geweldige plantaardige bron van tryptofaan, die zich omzet naar melatonine.

Zoete aardappel: deze bevatten hoge niveaus van B-vitamines en hebben een hoge spijsverteringskundige vezel. Dit maakt het een perfecte koolhydraten component voor een avondmaaltijd, aangezien het tijdens de slaap langzaam lichaam reparerende energie vrijlaat.

 

Nagerecht

Verse Galia meloen met yoghurt, walnoten, walnootolie, verse appelsap, honing en munt

 

 

Walnoten: onderzoekers van de Université du TeUniversiteit van Texas ont découvert que les noix contiennent leur propre source de mélatonine, ce qui peut aider à dormir plus paisiblement.

Walnoten: onderzoekers van de Université du Texas zijn erachter gekomen dat walnoten hun eigen bron van melatonine bevatten, die uiteindelijk kunnen helpen bij een rustiger nachtrust.

 

Honing: onder de top tien ingrediënten die aroma's met walnoten delen, heeft honing een lagere glycemische belasting in vergelijking met gewone suiker. Een lage glycemische lading is essentieel voor het voorkomen van een dip, wat vaak gebeurt om 03.00.

 

Meloen: is rijk aan vitamine A, een krachtige antioxidant die goed is voor de huid en slijmvliezen. Bovendien, door de hoge voedingswaarde, kan meloen dorst verminderen, wat een reden is waarom mensen wakker worden in de nacht.

 

Appel: evenals het delen van aroma's met walnoot, zijn appels een rijke bron van vezels die de bloedsuiker balans helpen balanceren en het risico op wakker worden in de nacht minimaliseren. Malinezuur, ook wel appelzuur, is een natuurlijke exfoliant en zorgt ervoor dat de olie van de walnoten wordt gecompenseerd en de zoetigheid van de honing wordt afgestemd.

‘'Onderzoek van de Universiteit van Colorado toonde aan dat ratten die een dieet volgen rijk aan prebiotica die in appel werden gevonden, hadden meer hoeveelheden gunstige darmbacteriën en een betere slaapkwaliteit.’

 

Heb jij culinaire slaaptips die je met ons wilt delen?
Laat het ons weten! Deel je tips door middel van #ScienceofSleep te plaatsen bij je social mediakanalen

 

 

 

Betaal met iDEAL, creditcard, PayPal of betaal in termijnen tegen 0% rente.