Gareth Bale,
Wales & Real Madrid Spits

Simba ondersteunt Gareth Bale's droomprestatie

Een kansrijke ontmoeting

Toen Simba Gareth voor het eerst ontmoette, gaf hij ons gelijk een uitdaging waar wij nog niet aan gedacht hadden: “Wat als je een goede nachtrust nodig hebt, maar niet elke avond in de buurt van je eigen vertrouwde bed bent?”

Veelvuldig vliegen maakt het behouden van een regelmatig slaappatroon (of circadiaanse ritmes) uitdagend. In het bijzonder voor topatleten als Gareth Bale, voor wie reizen part of the job is en wie juist aan board tot rust moet kunnen komen. Onderzoek van de Stanford University heeft aangetoond dat meer slaap direct effect heeft op de on-field performance. Gareth Bale, Roger Federer en LeBron James zijn stuk voor stuk ambassadeurs van meer dan 10 uur slaap per nacht, gezien dit leidt tot bijna 10% beter richtingsgevoel, explosievere sprints en een sneller reactievermogen. Hoewel het belang van voldoende slaap duidelijk is, maken de always on-the-go reisschema’s van de topsporters het vaak onmogelijk om deze gewenste 10 uur slaap aan te tikken.

Gesprekken met Bale over de gevreesde ‘rode ogen vluchten’ waren de aanleiding voor de ontwikkeling van het innovatieve smart-bed. Simba stelde zichzelf als doel een technologisch geavanceerde in-flight slaapervaring te creëren die rusteloze en oncomfortabele nachten op 10.000 meter hoogte tegengaat.

Het prototype

Zelfs de meest luxueuze vliegtuigstoelen zijn toch vooral ontworpen als stoelen en minder als bedden. Gelukkig zijn slapeloze nachten voor toekomstige passagiers verleden tijd, zo stelt Real Madrid voetballer Gareth Bale, en dat allemaal dankzij de SIMBA Sleep Air-Hybrid. ‘s Werelds meest geavanceerde vliegtuigstoel die iedere reiziger de ultieme slaapervaring- én omgeving garandeert.

Het design combineert de pionierende matrastechnologie van het merk, een unieke combinatie van 2.500 conische pocketveren en visco-elastische traagschuimlagen, met ultiem comfort, ongekende steun en automatische warmteregulering.

Met enkele subtiele aanpassingen brengt men de Air-Hybrid stoel in een ‘zero g’ positie. Zo simuleert de vliegtuigstoel een uniek gevoel van gewichtsloosheid, waarbij de druk op de rug(genwervel) wordt verlicht. Tevens zorgt de ‘zero g’ ligging ervoor dat het bloed vrij door het lichaam kan stromen en bloedcirculatie, zelfs op grote hoogten, gestimuleerd wordt.

De samenwerking

Het SIMBA Sleep Lab ontwikkelde het Air-Hybrid prototype gedurende een proefperiode van 6 maanden: in samenwerking met slaappsychologen en profvoetballer en SIMBA ambassadeur Gareth Bale.

De feedback op het prototype was zo positief dat wij ons nu in de laatste onderhandelingsfasen bevinden, met zowel commerciële als particuliere luchtvaartmaatschappijen die de Air-Hybrid willen adapteren. Gareth Bale zelf had dit te vertellen:

"Hoe meer je slaapt, hoe beter je je voelt en hoe beter je presteert. Door de technologie van de Simba Hybrid® in de Simba Air-Hybrid te implementeren, heeft Simba een bed gecreëerd dat net zo comfortabel aanvoelt als mijn bed thuis."

Hij was zo onder de indruk dat dit uiteindelijk tot een bredere samenwerking tussen hem en Simba heeft geleid. Wij zijn experts in het ontwikkelen van innovatieve en vooruitstrevende producten om de perfecte nachtrust te creëren. Onze oprichters leveren al sinds 1979 kwaliteitsgaren aan de grootste matrassenfabrikanten ter wereld. Met meer dan 30 jaar ervaring en inzicht heeft ons team de Simba Hybrid® samengesteld.

Gareth Bale laat onder andere zien dat Simba niet alleen door duizenden consumenten geliefd is, maar ook de eerste keuze is voor topsporters.

Betere nachtrust

Niet alleen de topsporters moeten goed kunnen slapen - wij vinden dat iedereen een goede nachtrust verdient.

De voordelen van slapen gaan veel verder dan alleen beter presteren. Het helpt namelijk ook om je lichaam sneller te herstellen en om letsels te voorkomen. Onderzoeken hebben aangetoond dat één onrustige nacht het immuunsysteem kan verzwakken en het risico om ziek te worden vergroot. Meer dan vijf slapeloze nachten kan zelfs leiden tot een verlaging van het uithoudingsvermogen en cognitieve vermogens.

Dus of je nu gaat voor betere prestaties op je werk, je passies wilt nastreven of verlangt naar meer energie voor gezinsuitjes; een goede nachtrust zal je zeker helpen!

De Simba Hybrid®

De Simba Hybrid® is ontwikkeld om je de perfecte nachtrust te bieden. We hebben ons matras ontworpen na langdurig testen met de hulp van wetenschappelijk onderzoek dat gebruik maakt van 180 miljoen lichaamsprofiel datapunten van 10 miljoen slapers.

BEKIJK DE SIMBA HYBRID®

Betaal met iDEAL, creditcard, PayPal of betaal in termijnen tegen 0% rente.